biografie

biography

In 2013 heeft Vesna Dimcevska haar masteropleiding aan het ArtEZ concervatorium in Zwolle afgerond, waar ze met Frank van der Laar werkte. In januari 2012 won ze de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam, en ze werd uitgenodigd een recital te geven op het Grachtenfestival in augustus 2012.

Sinds 2014 is Vesna docent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, waar ze als pianobegeleidster van de Jong Talentklas werkt.

Geboren in Skopje (Macedonië), begon Vesna Dimcevska met piano op de leeftijd van zes jaar. Ze studeerde af aan de Nationale Muziekacademie in Sofia. Zij heeft masterclasses gevolgd met o.a. Boris Romanov, Willem Brons, Paul Komen, Igor Roma en Ilona Timchenko.

Aan het Nationaal Conservatorium van Toulouse (Frankrijk) specialiseerde zij zich in pianobegeleiding en ontwikkelde daar haar passie voor het Lied en Melodie repertoire. Ze werkte met o.a. Nino Pavlenishvili, Anne Grapotte en Susan Manoff aan de academie voor Mélodie Française voor zangers en pianisten in Toulouse.

Vesna trad op als solist met het staatsorkest in Sofia en speelde solo- en kamermuziekrecitals in Macedonië, Servië, Bulgarije, Frankrijk en Nederland. Ook speelde ze op uitnodiging van verschillende festivals, waaronder “Carré d’As” in Chartres, “Nuits musicale” in Armagnac, “Espace Croix Baragnon” in Toulouse en het “Ohridsko Leto Festival”.

Met haar broer, violist Gjorgi Dimcevski, nam ze een CD op met werken van o.a.  Grieg, Tchaïkowsky en Sarasate. Samen met mezzosopraan Sara Klein Horsman speelt ze recitals met lied and opera repertoire. In November 2015 zijn ze als liedduo winnaars van de auditie solisten van Vrienden van het Lied.