16.02-2013 – Hugo Wolf Dag

hugo wolffDe Hugo Wolf Dag staat in het teken van de liederen van deze laat-romantische, Oostenrijkse componist. Wolf was bevriend met studiegenoot Mahler en bewonderde Wagner. Zeer begaafd én eigengereid, met een wankele lichamelijke en geestelijke gezondheid, leefde Wolf vaak in grote armoede en was hij geregeld op de zorg van goede vrienden aangewezen. Liederen vormen het leeuwendeel van zijn repertoire. Hij heeft er honderden gecomponeerd, waarvoor hij de teksten zorgvuldig selecteerde. Elk gedicht vormt de bron voor de zo verfijnde tekstexpressie die de muziek van Wolf typeert.

De Hugo Wolf Dag, met een lezing, workshops, masterclass en meezingactiviteiten, mondt uit in een recital van de voortreffelijke Duitse bariton Dietrich Henschel, die – evenals pianist Fritz Schwinghammer – zeer vertrouwd is met het liedrepertoire van Hugo Wolf. Een dag om naar uit te kijken!

klik hier voor informatie over de Hugo Wolf Dag

klik hier voor informatie over de masterclass

Hoogtepunt van de dag is het slotconcert van de deelnemers:

Wanneer:  16 februari, 16.00 uur
Waar: Juriaansezaal, de Doelen, Rotterdam