13.08.2012 – Grachten Festival Amsterdam

120122 grachtenfestivallogoPianiste Vesna Dimcevska won de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2012 met overgrote meerderheid. Op 13 augustus verzilvert zij haar prijs met een optreden in De Nieuwe Liefde. Vesna speelt piano sinds haar zesde en won inmiddels diverse prijzen. Naast de ‘Pianosonate in A groot’ van Schubert zal zij een aantal werken uitvoeren samen met mezzosopraan Sara Klein Horsman, waaronder ‘Gretchen am Spinnrade’. Op 17-jarige leeftijd schreef Schubert dit lied op een tekst van Goethe. Een werk dat aan het begin staat van een enorm Lieder-oeuvre dat Schubert gedurende zijn componerende leven produceerde.

Program: Schubert, Liszt, Strauss, Wagner/Liszt

When: 13 augustus 2012, 11.00

Where: Da Costakade 102, Amsterdam

Link: festival website